http://www.kava-arabica.cz/1-kava-java.html Dříve než zalijete doma kávu horkou vodou, předchází tomu, než se dostane do obchodu a na váš stůl, dlouhý proces. Nejdřív je třeba sklidit plody kávovníku, což se děje většinou ručně setřásáním na rozprostřené plachty nebo v menší míře pomocí sklízecích strojů. Přednost ručnímu sklízení se dává proto, že kávové bobule dozrávají na každém keři, i v rámci jedné rostliny, v různou dobu. Plody, které tímto způsobem sklízíme, je nutno co nejdříve, nejlépe ihned zpracovat. Je třeba zbavit je veškerých vrstev, aniž by došlo k porušení vlastního semene. Děje se tak dvěma způsoby – buď suchou, nebo mokrou cestou.

Suchá a mokrá cesta

Ekonomicky výhodnější suchá metoda se dnes již k získávání kvalitního zrna používá minimálně, neboť pro získání opravdu kvalitního nápoje je lepší používání promývací či polopromývací metody. Tímto způsobem se získají opravdu kvalitní a čistá zrna a navíc poměrně rychle. Kvalitní pražení, díky kterému má zrno vyrovnanou barvu zevnitř i zvenku, je na pohled matné až matně lesklé, je pak závěrečnou fází. Po té se zrno dostává do obchodů a odtud na váš stůl. Náš internetový obchod vám nabízí pouze nejkvalitnější druhy káv.

Proces zpracování
Ohodnoťte příspěvek